Представник УПЦ (МП) заявив, що його не так процитувало російське агентство щодо коронавірусу в Києво-Печерській лаврі

Представник Української православної церкви (Московського патріархату), який повідомляв російському агентству «РБК» про коронавірусне захворювання всіх священників Києво-Печерської лаври, яка наразі перебуває в користуванні цього українського підрозділу Російської православної церкви, заявляє тепер, що його неправильно процитували.

«РБК» неправильно мене процитувало, некоректно. Я сказав, що фактично всі, хто захворіли, одужали. Усі монахи, які є в Лаврі, проходили моніторинг на наявність вірусу, самих монахів більше ніж 200, не те, що 100. Але МОЗ дало інформацію, що більше ніж 100 людей мають інфекцію, але ці дані були, здається, 2–3 тижні тому. А на сьогодні практично всі вже одужали, тому говорити, що там сьогодні 100 хворих – це некоректно. У лікарнях залишилося 3–4 людини», – наводить слова митрополита УПЦ (МП) Климента інтернет-видання «Українська правда».

За цим повідомленням, ніяких власних даних щодо кількості хворих у Лаврі речник не має і, за його словами, лише оперує даними Міністерства охорони здоров’я України.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ