В Україні планують ввести новий вид карантину

Після 11 травня по всій території України частина карантинних заходів буде знята. Але при цьому, в деяких регіонах можуть вводити так званий адаптивний карантин. Про це розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

“Ми розмовляли з провідними економістами, вони підтримали урядовий план і згодні з пропозицією про те, що потрібно запускати адаптивний карантин. Це означає, що в разі спалаху інфекції в окремих регіонах будемо посилювати карантин саме там, а не в цілому по країні”, – повідомив він.

Але політик зазначив, що всі ці кроки можуть бути доступні тільки після 11 травня. Також він додав, що після того, як буде відкрито всі заклади і відновлено роботу транспорту, носіння медичних захисних масок і дотримання соціальної дистанції буде обов’язкове.

Крім того, прем’єр заявив, що за майбутнє ослаблення карантинних заходів з 11 травня уряд буде голосувати на засіданні 6 травня.

“Наступної середи ми також приймемо цілий ряд рішень, які послаблять з 11 травня деякі карантинні умови”, – сказав він.

Також Денис Шмигаль зазначив, що послаблення заходів карантину можливо тільки після того, як кількість людей з діагнозом коронавірус піде на спад.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ