Прем’єр назвав головні умови для роботи українців за кордоном

У Кабміні заявили, що головною умовою для українців, які планують сезонні заробітки в Європі, є легальне працевлаштування терміном від 3 місяців, а також дотримання соціальних гарантій і умов праці, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в Telegram.

Також під час зустрічі з послом Європейського союзу в Україні Матті Маасікасом і тимчасово повіреним у справах США в Україні Крістіною Квін прем’єр підкреслив, що уряд готовий до переговорів з європейськими країнами, які виявлять бажання офіційно запросити українців на роботу.

За його словами, на даний момент з такою пропозицією звернулася тільки Фінляндія.
Глава Кабміну додав, що координувати організацію виїзду українських громадян буде урядовий офіс з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Уряд продовжить створювати гідні умови праці в Україні, однак ті, хто хоче виїхати на сезонну роботу за кордон, будуть мати таку можливість, написав в Twitter віце-прем’єр з питань євроінтеграції Вадим Пристайко.

Також він зазначив, що за дорученням прем’єра координуватиме взаємодію з європейськими колегами в цьому питанні. Поїздки на роботу за кордон повинні передбачати медичні гарантії, безпеку і гідні умови праці.

Раніше фінські фермери організували чартер, щоб забрати українських заробітчан. Спецрейс з 200 громадянами України на борту вирушив до Фінляндії на сезонні роботи зі збору полуниці.

Також 28 квітня в МАУ заявили про підготовку ще двох рейсів до Фінляндії для громадян України, які мають право на офіційне працевлаштування в цій країні. Такі ж проекти заплановані в Німеччину й Англію.





ІНШІ НОВИНИ