Чи справді Порошенко увійшов у трійку українських багатіїв? Пояснюємо коротко

Американський журнал Forbes в суботу, 30 травня, підтвердив інформацію журналістів української редакції Forbes про входження п’ятого президента України Петра Порошенка до трійки найбагатших українців і, відповідно, до тих багатіїв планети, статки яких перевищують або становлять 1 млрд доларів. Однак варто розуміти, що йдеться не про річний рейтинг найзаможніших людей планети, а про рейтинг у реальному часі, який змінюється щоденно.

Першим оновлений рейтинг найбагатших українців за версією Forbes опублікувала українська редакція Forbes 28 травня. Ця інформація спричинила хвилю обурення з боку прихильників Порошенка. Вони звинуватили журнал у «фейковості» та у спробах «підіграти Зеленському». На їхню думку, рейтинг Порошенка зростає і така інформація може його обвалити. Вони також обурювалися тим, що американський Forbes не містить цієї інформації.

На сайті американського Forbes підтвердження про суму статків Порошенка опублікували в суботу, 30 травня у рейтингу real time мільярдерів. Суть цього рейтингу в тому, що одна й та ж людина може потрапити туди чи вибути звідти впродовж кількох днів. Крім того, місце багатія в рейтингу може стрімко змінюватися впродовж кількох годин.

Натомість у річному рейтингу найзаможніших людей планети-2020 Порошенка немає.

До слова, вперше Forbes включив Порошенка в рейтинг мільярдерів у березні 2012 року – тоді його дохід становив 1 млрд доларів. У 2015 році Порошенко вибув зі щорічного рейтингу найбагатших людей планети.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ