Мін’юст вирішив закрити 9 в’язниць, а земельні ділянки віддати інвесторам

З в’язниць буде звільнено до 2 тис. співробітників. Для реалізації задумки в Міністерстві готують законодавчі зміни.

У Міністерстві юстиції України працюють над розширенням проекту державно-приватного партнерства і планують, крім слідчих ізоляторів, залучити інвесторів до користування закритими в’язницями. Як повідомила заступник міністра юстиції Олена Висоцька в коментарі Укрінформу, інвесторам можуть бути “корисні і цікаві” не тільки самі в’язниці, але і земельні ділянки.

Для реалізації планів в Мін’юсті також збираються ініціювати зміни в законодавстві, щоб удосконалити модель співпраці в рамках державно-приватного партнерства. За словами Висоцької, модель повинна стати прозорою, простою, швидкою, мати гарантії як для держави, так і для інвестора.

” Вони [зміни] невеликі, необ’ємні, але необхідні для того, щоб потім ми могли не точково проектами займатися, коли по 2-3 роки один проект “тягнеться”, а запустити по Україні стільки, скільки інвесторам буде цікаво з нами працювати. Тому, зараз, в найближчі 3-4 місяці, ми повинні попрацювати над оптимізацією в’язниць”, – розповіла чиновниця.

На даний момент в Мін’юсті готують пакет документів на кожне певне до закриття закладу. В цьому році, повідомила Висоцька, планують закрити 9 в’язниць, а персонал, близько 2 тисяч осіб, звільнити. У Мін’юсті планують перенаправити кошти, які йшли на зарплату співробітникам оптимізованих в’язниць, на персонал в інших установах.

Бізнес в клітинку. Як можна заробити на приватних в’язницях в Україні

6 грудня 2016 року Мін’юст підписав Меморандум, яким передбачалася реалізація пілотного проекту в рамках державно-приватного партнерства з підготовки та запуску будівництва нових Київського та Львівського СІЗО та лікарні. В рамках проекту інвестор міг отримати земельну ділянку і стару будівлю в межах міста, якщо побудує в іншому місці нову будівлю СІЗО за міжнародними стандартами. Проект досі не реалізований.





ІНШІ НОВИНИ