Вже перевіряють прем’єра, міністрів та суддів: українські чиновники подали 909 тисяч декларацій

1 червня, завершилася кампанія декларування-2020. Загалом до Реєстру за період кампанії подано 909 тисяч декларацій. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Національного агентства з питань запобігання корупції.

“До Реєстру за період кампанії подано 909 тисяч декларацій. З них 907 тисяч – щорічні декларації. Це на 84 тисячі більше щорічних публічних декларацій, аніж у минулому році (за минулу кампанію подано 823 тисяч декларацій)”, – йдеться у повідомленні.

Так, НАЗК уже розпочало перевірку 454 декларацій. Cеред них декларації топ-чиновників: прем’єр-міністра, міністрів, заступників міністрів, суддів вищих судів. У випадку, якщо доступна декларація високопосадовця за 2018 рік, її також перевірять.

Повідомляється, що згідно з новим Порядком, розробленим НАЗК, на проведення повної перевірки передбачено до 120 календарних днів. За крайньої необхідності строк може бути продовжено на щонайбільше 60 днів.

Також відбувається перевірка осіб, звернення щодо яких були надіслані громадянами та журналістами, зокрема народних депутатів України, керівників державних підприємств, працівники митниці, Державної фіскальної служби, Національної поліції та прокуратури, суддів.

Додамо, що цього року стали публічними декларації керівництва СБУ.

Вперше завдяки розробленим Управлінням внутрішнього контролю НАЗК порядкам подали декларації особи, що належать до кадрового складу розвідувальних органів України та/або займають посади, перебування на яких пов’язане з державною таємницею у зв’язку з безпосереднім здійсненням такими особами оперативно-розшукової, контррозвідувальної, розвідувальної діяльності. Це працівники Державного бюро розслідувань, Національної поліції, Управління державної охорони, Державної фіскальної служби, Державної прикордонної служби, Державної кримінально-виконавчої служби та кадрового складу розвідувальної служби.

Однак декларації цих співробітників зберігаються не в НАЗК.





ІНШІ НОВИНИ