У Раді розповіли, як будуть працювати школи з 1 вересня

У зв’язку з пандемією коронавірусу і введеного через неї практично по всій земній кулі карантину, звичне життя людства кардинально змінилося. Зокрема, величезний удар по українським водіям завдав той факт, що на карантин закрилися дитсадки і школи – в зв’язку з чим, багатьом батькам довелося самостійно стежити за дітьми. У цій статті ми розповімо, як зміниться робота шкіл до наступного навчального року.

Найімовірніше, в роботу шкіл в наступному навчальному році будуть внесені певні корективи, до яких дітям і їх батькам доведеться звикати. Депутат від пропрезидентської фракції, член парламентського комітету з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина розповіла, що влада зайнята розробкою протоколів на різні випадки ситуації з епідемією в Україні.

За словами депутата, існують найрізноманітніші прогнози, проте точно сказати, якою буде ситуація з коронавірусом на 1 вересня 2020 року, ніхто не може. Гришина вказала, що всі повинні бути готові до того, що коронавірус повністю не зникне з України і планети взагалі, в зв’язку з чим, необхідно бути готовими.

Депутат розповіла, що міністерство займається розробкою алгоритмів і протоколів на різні випадки епідеміологічної обстановки. Зокрема, каже Гришина, обов’язковими стануть температурний скринінг, часте провітрювання приміщень, дотримання фізичного дистанціювання між школярами.

Гришина допускає, що дотриматись регламентованих обмежень буде важко в великих містах, де в класах навчається велика кількість дітей. За словами парламентарія, може бути введено позмінне навчання, а деякі предмети можуть бути переведені на дистанційний формат навчання.





ІНШІ НОВИНИ