Бутусов: Поява в повітрі України американських бомбардувальників викликало переполох в росЗМІ

Юрій Бутусов нагадав на своїй сторінці в «Фейсбук», що в кінці травня відбулася дуже важлива для нашої країни подія. За словами журналіста, вперше в історії два стратегічні бомбардувальники ВПС США зайшли в український повітряний простір.

Більш того – американські бомбардувальники не просто зайшли в повітряний простір України, а й долетіли до Києва в супроводі українських винищувачів. Бутусов зазначив, що ця подія вже викликало серйозний переполох в російських ЗМІ, а Генштаб ВС РФ навіть випустив офіційну заяву.

Значення цієї події для України переоцінити складно. Сполучені Штати продемонстрували готовність перекинути в українське небо свою бойову авіацію, і це дуже потужний фактор стримування. Якщо американські ВПС оголосять небо України закритою зоною, то Росія зайти сюди не посміє. При цьому жодних шансів на бліцкриг у військовій операції проти України без підтримки авіації у російській армії не буде. Звичайно, Вашингтон ще не обіцяв нашій країні такий захист. Зате Москві наочно показали – даний сценарій як мінімум опрацьовується.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ