У МОЗ назвали правила в’їзду у США, Туреччину, Грецію, Єгипет та Італію

Міністерство охорони здоров’я України у зв’язку з пом’якшенням карантину назвали правила в’їзду. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу МОЗ.

“За планом пом’якшення карантинних заходів, в Україні з 15 червня має відкритися авіаційне сполучення з іншими країнами. При цьому епідеміологічна ситуація в світі досі залишається напруженою, адже коронавірусна хвороба продовжує поширюватись. Ми закликаємо дотримуватись правил безпеки як на території України, так і за кордоном”, – сказано у повідомленні.

Так, у США оголошено національну надзвичайну ситуацію, тимчасово призупинено видачу “зелених карт”, на території деяких штатів діє комендантська година, а також є обмеження на поїздки іноземцям, які протягом останніх 14 днів перебували на території однієї з 26 країн Шенгенської угоди, а також Бразилії, КНР, Республіки Корея та Ісламської Республіки Іран.

У Туреччині призупинено авіасполучення з 68 країнами світу, у тому числі і з Україною, дозволено в’їзд громадянам з 30 країн на лікування, у тому числі з України. Відбувається контроль усіх пасажирів та призупинене міжміське сполучення.

У Греції діє заборона в’їзду іноземців, призупинене морське та повітряне сполучення з островами, діє заборона на прохід круїзних суден та закриті всі місця громадського відпочинку.

Повідомляється, що у Єгипті скасоване авіасполучення з усіма країнами, до 13 червня діє комендантська година, зачинено заклади, діє вимога обов’язкового носіння масок, заборонені масові заклади та діє 14-денна обсервація для людей, які повернулися з-за кордону.

В Італії дії обмеження на в’їзд у країну, скасовані масові заходи, діє соціальне дистанціювання, обмежено авіа-, залізничне та автомобільне пасажирське сполучення, працюють готелі, ресторани та магазини.





ІНШІ НОВИНИ