Уряд має намір збільшити штрафи за недотримання маскового режиму

Йдеться про перебування без масок у приміщеннях та громадському транспорті.

Уряд планує збільшити адміністративну відповідальність за недотримання маскового режиму у приміщеннях та громадському транспорті.

Урядовці планують дозволити ходити без масок на вулиці без покарання. Хоча люди самі собі дозволили ходити без масок майже скрізь. Подекуди доходить до бійок, коли змушують її одягти.

Кореспондентка Інна Боднар побувала на одному із київських сільськогосподарських ярмарків. Вона розповіла, що ятки з товаром, як і зазначено у карантинних правилах, обнесені плівкою. Однак не усі відвідувачі носять маски та тримають дистанцію. Кожен другий продавець теж без маски.

“Не виходить через маску куштувати”, – зазначив один із покупців київського ринку.

Кореспондентка ТСН розповіла, що на ярмарку контролера дотримання маскового режиму не знайшла, однак на стаціонарних базарах такі стоять – на вході.

Так, за температурним і масковим режимом стежив у Миргороді заступник директора ринку, який за зауваження одягти маску дістав удар в голову.

За порушення карантинних правил нині передбачений штраф – 17 тисяч гривень. В уряді планують цю суму підвищити.

У Центрі громадського здоров’я розповідають, що маски рекомендують носити там, де не можна фізично дотримуватися дистанції один від одного хоча б з метр.

У магазинах нині дефіциту масок немає. Лікарі зазначають, що респіратори варто одягати лише тим, хто доглядає за хворими на COVID-19. Перед купівлею медмасок треба, зокрема, звертати увагу, чи є щільні резинки, чи наявні три шари. Можна використовувати і тканинні маски.

ВООЗ днями теж змінила поради щодо використання масок для обличчя. Їх рекомендують носити усім у громадських місцях, оскільки хтось поруч може бути носієм інфекції і не знати про це. Аби маска захищала, потрібно, щоб вона щільно прилягала до обличчя.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ