“Люди платитимуть штрафи”: в ОП пояснили, що треба робити, щоб не повертатися до жорсткого карантину

Усіх українців закликають максимально дотримуватися умов карантину.

Щоб в Україні не довелося знову запроваджувати жорсткі карантинні заходи, громадяни та бізнес мають дотримуватися протиепідемічних заходів. В Офісі президента України Володимира Зеленського не хочуть запроваджувати нове посилення карантинних заходів через ріст захворюваності на коронавірус.

Водночас, закликають українців дотримуватись протиепідемічних правил. Про це у п’ятницю, 19 червня, заявив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко в ефірі телеканалу “Україна 24”, повідомляє пресслужба ОП.

“Президент кожного дня починає ранок із селекторної наради зі всіма міністерствами, правоохоронними органами, і перша тема, яку ми обговорюємо, – це ситуація з COVID-19 в Україні. І ми дійсно бачимо, що ситуація погіршується останній тиждень. Ми не хочемо запроваджувати карантин, який був у нас місяць-два тому. Тому що це б’є по економіці й людях. Ми не хочемо до нього повертатися, тому закликаємо зараз усіх максимально дотримуватися умов карантину. Ніхто не хоче, щоб літа не було, тому закликаємо носити маски, дезінфікувати руки та дотримуватися інших заходів”, – сказав Тимошенко.

Нині влада має більш чітко доносити не тільки громадянам, а й представникам бізнесу, зокрема власникам торговельних центрів, закладів харчування, що вони також повинні стежити за дотриманням санітарних норм їхніми відвідувачами та гостями. Тобто, щоб вони були в масках та зберігали соціальну дистанцію, пояснив заступник керівника Офісу президента.

Тимошенко не виключив, що президент Зеленський продовжить практику регулярних відеозвернень до українців, зокрема з роз’ясненнями про важливість дотримання заходів захисту.

“Сьогодні була доволі жорстка розмова президента з правоохоронними органами, з МОЗ, з прем’єром, щоб провести спілкування та вжити заходів, щоб пояснити людям. В деяких випадках це буде бити по кишені – вони платитимуть штрафи (за порушення карантинних заходів – ред.)”, – додав Тимошенко.

Але якщо поточна динаміка захворюваності зберігатиметься, то через 10 днів в Україні буде зовсім інша ситуація, зазначив Кирило Тимошенко.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ