Можна без маски, але за певних умов: У МОЗ назвали правила перебування на пляжах

Обов’язковим на пляжах є дотримання соціальної дистанції

На пляжах відпочивальники можуть не носити захисних масок, однак при цьому вони повинні дотримуватися інших правил карантину. Про це повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов на пресбрифінгу 20 червня, який транслював телеканал ZIK.

Так, через те, що на пляжах люди не перебувають у закритому приміщенні, маски дозволено не використовувати. Однак, за відсутності маски громадяни повинні дотримуватися соціальної дистанції. Крім цього, відстань між шезлонгами повинна бути не менше 1,5 метрів один від одного.

“Якщо ми кажемо про пляжі, то відповідно шезлонги, місця між громадянами повинні бути не менше ніж 1,5 метри один від одного. В тому випадку носіння масок, так як ми говоримо про те, що це знаходиться на повітрі, не є обов’язковим. Але з обов’язковим дотриманням соціальної дистанції не менше, ніж півтора метра”, – зазначив Максим Степанов.

Таким чином перебування на пляжах у період епідемії можна зробити безпечним.

Нагадаємо, раніше голова Держспоживслужби Києва Олег Рубан зазначав, що ризик заразитися коронавірусом під час відвідування пляжів та зон відпочинку мінімальний, і попри можливість посилення карантину, пляжі будуть працювати.





ІНШІ НОВИНИ