Українцям можуть дозволити в’їзд до Євросоюзу з 1 липня

Європейські чиновники склали проект списку країн, громадянам яких можна буде в’їжджати на територію ЄС після відкриття кордонів. Про це пише Euronews.

Як відомо, Євросоюз відкриває свої кордони з 1 липня, й у відповідності з цим було встановлено граничну планку – 16-20 нових випадків зараження коронавірусом на 100 тис. населення, зареєстрованих протягом останніх 14 днів. Крім того, братиметься до уваги кількість проведених тестів, ефективність відстеження заражень і надійність офіційних даних.

Україна потрапила до “зеленого” списку ЄС. Таким чином, українці, найвірогідніше, зможуть відвідувати європейські країни з 1 липня. Також відомо, що громадянам Росії, США, Бразилії та Катару в’їзд на територію ЄС буде тимчасово заборонено.

Дипломатичні джерела в Європарламенті повідомили, що списки переглядатимуть кожні два тижні. Також джерела сумніваються, що кордони буде відкрите з 1 липня, оскільки єврочиновники можуть не встигнути досягти всіх угод про те, яким країнам буде заборонено в’їзд після відкриття зовнішніх кордонів блоку.





ІНШІ НОВИНИ