Депутатка Третьякова відповіла, у якому випадку готова піти у відставку

Голова комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, депутатка від «Слуги Народу» Галина Третьякова заявила, що може піти у відставку тільки у випадку, якщо «закриється вікно можливостей».

Про це вона заявила 26 червня під час пресконференції, передає кореспондентка hromadske.

Так, у відповідь на питання журналістки, чи готова вона залишити посаду очільниці комітету та/або скласти повноваження народної депутатки, Третьякова відповіла, що ні.

«У мене є план законодавчих ініціатив, які я зробила… І є план, який лежить в мене на столі, що я хочу ще зробити. І є ще 15-20 законопроєктів, які перебувають на різній стадії готовності… Навіть якщо вони не будуть ухвалені в першому читанні, я хочу, щоби вони в історії залишились», — розповіла Третьякова.

Співрозмовник у комітеті Третьякової, який захотів залишитися неназваним, уточнив, що в Офісі президента поважають Третьякову, тож питання про її відставку наразі не стоїть.

Питання про відставку Третьякової перед цим підняли у Федерації профспілок України через її висловлювання щодо дітей у безробітних.

Третьякова натякнула, що ситуація з висловлюванням набула розголосу через те, що профспілки не задоволені сімома законопроєктами, які розробив комітет соцполітики. Усі вони стосуються діяльності профспілок, і Третьякова не розуміє, чому вони їх не підтримують.

Що стосується думки фракції «Слуга Народу» про ситуацію з висловлюваннями Третьякової, то депутати у фракційному чаті це обговорили, уточнила у коментарі hromadske заступниця фракції монобільшості Євгенія Кравчук.

Вона допустила, що висловлювання Третьякової можуть обговорити й на засіданні фракції.

«У нас демократичні порядки — якщо Галина Третьякова захоче висловитись чи хтось поставити їй питання, то ми, звичайно, це зробимо (обговоримо на засіданні фракції — ред.)», — сказала вона.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ