26-річний українець “заправив” вантажівку трьома центнерами бурштину

За спробу нелегально вивезти бурштин з України в Румунію порушник позбувся автомобіля: 26-річний українець намагався провезти в бензобаках з України до Румунії 317 кг бурштину

Спробу нелегального вивезення каміння викрили співробітники пункту пропуску “Дякове”, що на ділянці Мукачівського прикордонного загону в Закарпатській області

Про це повідомляє пресслужба Держприкордонслужби України.

Прикордонники оформляли вантажівку, якою в Румунію везли паливні гранули. Оглядова група зауважила, що на паливному баку не заводські шви та саморобні кріплення. Відтак машину вирішили перевірити ретельніше.

Під час перевірки військовослужбовці відділу “Дякове”, співробітники оперативного підрозділу Мукачівського прикордонного загону спільно з митниками провели поглиблений огляд. За допомогою технічних засобів контролю переконалися, що в паливному баку є сторонні предмети. Для їх вилучення довелося демонтувати бензобаки, зливати з них пальне та розрізати.

Як з’ясували під час перевірки, у двох бензобаках були заварені металеві діжки, а в них були заховані мішки з бурштином. З одного бака видобули трохи більш ніж 200 кілограмів каміння, з другого – решту.

Для проведення відповідних процесуальних та слідчих дій залучили також співробітників СБУ та Нацполіції.

Вантажівку (тягач Renault 2008 року випуску) вилучили й оцінили у понад 275 тисяч гривень. Її водія, 26-річного громадянина України, передали співробітникам Нацполіції.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ