Чого чекати від погоди: синоптики дали прогноз на серпень

Середня місячна температура у серпні на 1-2° буде вищою середніх багаторічних значень, а от місячна кількість опадів очікується в межах середніх багаторічних показників

Цьогоріч у серпні середня місячна температура повітря в Україні очікується в межах 17-20° тепла, на півдні та південному сході місцями 21-23°, у гірських районах 11-16° тепла.

Відповідний прогноз розміщений на сайті Укргідрометцентру.

Як, зазначається, абсолютний максимум температури повітря становитиме 34-41°, у Луганській області місцями 42°, в гірських районах 26-33°.

Абсолютний мінімум – 1-7° тепла, на півдні до 11° тепла, у західних, північних, східних та Запорізькій областях місцями 0-2° морозу.

Заморозки на поверхні ґрунту ймовірні наприкінці місяця, крім південних та більшості центральних областей.

Середня місячна кількість опадів складатиме у південній частині 27-59 мм, на решті території 35-76 мм, в Карпатах та на Прикарпатті до 145 мм.

При цьому додається, що середня місячна температура у серпні на 1-2° буде вищою середніх багаторічних значень, а от місячна кількість опадів очікується в межах середніх багаторічних значень.

Як повідомлялося, на сьогодні в Україні оголошено штормове попередження. Негода прогнозується на території західних та південних регіонів й у Житомирській області.

ДЖЕРЕЛОZIK




ІНШІ НОВИНИ