Huawei не покине ринок мобільних пристроїв, незважаючи на тиск уряду США

Засновник Huawei Жень Чженфей заявив, що проблеми, з якими стикається китайська компанія, допоможуть «викувати героїв» із співробітників, тим самим спростувавши чутки про те, що вона зникне з ринку смартфонів через занепад і конфлікт з урядом США.

Колишній глава Huawei зробив цю заяву на внутрішньому форумі компанії. Він також підкреслив, що тільки департамент системи досліджень і розробок компанії налічує понад 90 000 співробітників. Це набагато більше, ніж в західних технологічних компаніях.

Раніше в цьому місяці Міністерство торгівлі США ще більше посилило правила, що обмежують продаж мікрочіпів і інших технологій Huawei, що фактично заборонило будь-якій компанії в світі постачати їй мікросхеми без американського уряду. За цим послідували чутки, що Huawei піде з ринку смартфонів і поступово відмовиться від виробництва деяких інших типів гаджетів.

Крім того, Жень Чженфей зазначив, що в разі зняття санкцій СЩА, компанія повинна буде змінити «тисячі друкованих плат, деталей та алгоритмів».





ІНШІ НОВИНИ