Ляшко подав декларацію кандидата в нардепи – у політика багато нерухомості і дорогий автопарк

Колишній нардеп і голова «Радикальної партії» Олег Ляшко дуже хоче потрапити назад не тільки до Верховної Ради, але й повернутися до комітету ВР з питань податкової та митної політики – він навіть уже подав кандидатську декларацію.

Варто відзначити, що вибори на 208 окрузі ще навіть не відбулися, але Ляшко вже подав кандидатську декларацію, щоб повернутися до комітету. Поки що екс-нардеп Олег Ляшко виявився безробітним, але далеко не бідним чоловіком.

Що стосується нерухомості, то її у нього досить багато, і всю, наявну у нього на сьогоднішній день, він придбав саме будучи в ВР. Наприклад, в 2017 році у нього з’явилася садиба в Козині сумарною площею 550 кв. м, яку Ляшко все ще продовжує добудовувати. Тоді ж з’явилася і земельна ділянка в Козині площею понад 6,5 тис. кв. м, і з цього року він орендує частину житлового будинку площею 75,4 кв. м там же. У 2018 році він оформив на дружину 613 кв. м землі в Києві.

Крім того, як видно з декларації, в минулому році у нього з’явилися боргові зобов’язання майже на 6,6 млн гривень через придбання якогось будинку і ділянки землі, проте в списку його нерухомості ніяких об’єктів, придбаних минулого року, чомусь немає. Зате є дохід в 14,8 млн гривень від продажу якоїсь невідомої нерухомості, при те, що боргові зобов’язання, судячи з його ж декларації, Ляшко так і не погасив. Все це дуже нагадує відмивання коштів на фіктивних операціях з нерухомістю і варте уваги контролюючих органів.

Що стосується об’єктів, придбаних раніше, то всі вони почали з’являтися у сім’ї Ляшко з 2007 року, коли він став нардепом. Це київський офіс площею майже 183 кв. м, київська квартира площею 95,5 кв. м, шість ділянок землі в Княжичах Київської області загальною площею 12,6 тис. кв. м і особняк в Києві площею 296 кв. м на ділянці в 605 кв. м. Крім того, дружина Ляшко Росіта орендує у своєї молодшої сестри літню кухню в Малій Олександрівці Бориспільського району.

Ляшко з дружиною – любителі предметів розкоші. Крім більш-менш звичайного набору для українських чиновників і політиків у вигляді брендових годинників Vacheron Constantin, Ulysse Nardin, Breguet, Audemars Piguet і дорогих ювелірних прикрас Ляшко задекларував дві колекції монет з дорогоцінних металів, дизайнерські італійські меблі, а також три насоси і дизель-генератор, сумарна вартість останніх – понад 1,1 млн гривень. На цьому тлі кумедно виглядають «сільські вила», які Ляшко вніс в предмети розкоші – вартість своїх розкішних вил, як і годинників, колекцій монет, дизайнерських меблів і ювелірних прикрас він не вказав.

Автопарк у сім’ї теж значний – сам Ляшко з 2005-го їздить на Toyota Land Cruiser (2004), в 2017-му у нього з’явився автомобіль Toyota Land Cruiser 200 (2013), який він оформив на молодшу сестру дружини Лоліту Федотову. Дружині екс-нардеп в 2017-му придбав новий Mercedes-Benz GLE 250 більш ніж за мільйон гривень.

Варто також відзначити, що Ляшко належать облігації внутрішньої держпозики в сумі на 10,1 млн гривень. Крім того, у нього третина в статутному капіталі ЗАТ «Редакція газети «Політика», а на дружину восени 2019-го він оформив приватну київську школу «Вілла Кідс».

Що стосується доходів, то в сумі сім’я Ляшко за 2019 рік офіційно заробила понад 34,2 млн гривень. При цьому офіційна зарплата нардепа за той рік склала 362,4 тис. гривень, ще майже 6,8 млн гривень він оформив як свій подарунок дружині, 14,8 млн гривень, як ми писали вище, отримав від сумнівної оборудки з нерухомістю і майже 2,4 млн гривень – банківські відсотки. Дружина Ляшко крім багатомільйонного подарунка від чоловіка заробила за рік трохи більше 20 тис. гривень на оренду. Ще майже 10 млн гривень – дохід від погашення по облігаціях внутрішньої держпозики, але Ляшко в той же рік витратив на їх придбання майже 10,6 млн гривень, так що реальний прибуток вони почнуть приносити пізніше.

Фінансові активи сім’ї теж вражають – за станом на початок цього року вони становили майже 21,3 млн гривень, 800,8 тис. доларів і 82 тис. євро.





ІНШІ НОВИНИ