Данилов заявив, що в Україні має бути дві державні мови

На думку секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Данилова, громадяни України повинні вільно володіти двома мовами – державною, а також англійською.

Відповідну точку зору високопоставлений чиновник озвучив в ефірі програми «Хард з Влащенко» на телеканалі «Україна 24». Так, ведуча запитала його, який з питань національної безпеки турбує його найбільше, крім війни, Данилов зазначив, що це система вітчизняної освіти, «в широкому сенсі цього слова».

«Вам відомо, що я прихильник того, щоб у нас було дві мови в країні. Державна мова – українська, і обов’язково повинен бути англійська – мова нашого розвитку »», – сказав секретар РНБО. Разом з тим, Олексій Данилов вважає, що саме англійською як другою мовою повинні володіти українці, зокрема, ті, які працюють в сфері освіти. «Потрібно розуміти, що весь світ науковий, діловий – це англійська мова, так склалося», – пояснив свою думку з цього приводу Данилов.

Нагадаємо, раніше Данилов заявив, що російську мову ні за яких умов не може бути другою державною в Україні. Він вважає, що питання мови є принциповим для нашої держави.





ІНШІ НОВИНИ