Нові правила карантину: Степанов пояснив, як будуть працювати школи

Уряд України вніс зміни в правила карантину через COVID-19 і дозволив, щоб рішення про заборону освітніх заходів на території з “червоним” рівнем епідеміологічної небезпеки приймалися тільки спільним рішенням комісій ТЕБ та НС центрального і регіонального рівня.

Про це під час брифінгу розповів глава МОЗ Максим Степанов, підкресливши, що робота шкіл і дитсадків була найболючішим питанням.

«Крім того, адміністративних одиницях (це міста, райони) з «зеленим», «жовтим» або «помаранчевим» рівнем епідемічної небезпеки буде заборонятися робота шкіл або дитячих садків тільки у випадках, коли на самоізоляцію йдуть більш 50% класів. Якщо в школі, наприклад, є 30 класів, і з них 15 відправлені на самоізоляцію через те, що захворіли, то в такому випадку школа йде на вимушену перерву», – уточнив міністр охорони здоров’я.

Ще одна новація – відтепер «червоний» рівень епідеміологічної небезпеки буде встановлюватися спільним рішенням державної і регіональної комісії ТЕБ та НС.

«Що саме буде встановлюватися? У нас є перелік обмежувальних заходів. Це стосується також роботи шкіл та дитсадків, транспорту, ТРЦ. Залежно від ситуації спільно буде прийматися рішення. Або це відразу буде стосуватися обмеження всіх сфер, або поступово, або одна-дві сфери», – зазначив Степанов.

«Крім того, у нас не змінюється порядок, що в разі заповнювання 75% ліжок в області п’ять днів поспіль, регіон потрапляє в «червону» зону. Єдине, що ми змінили: нововиявлені випадки за 14 днів на 100 тис. населення – «червоний» рівень встановлюється, якщо цей показник буде перевищувати більш ніж в п’ять разів середній показник по країні», – додав чиновник.





ІНШІ НОВИНИ