Створена волонтерами легендарна «Аеророзвідка» буде розформована

Підрозділ «Аеророзвідки», створений у 2015 році за ініціативи волонтерів, який наразі входить до складу ЗСУ, підлягає розформуванню та розділенню на частини.

Про таке рішення повідомив командувач Військ зв’язку та кібербезпеки Збройних Сил України генерал-майора Євген Степаненко в інтерв’ю військовим журналістам.

Підрозділ має офіційну назву «Центр впровадження та супроводження автоматизованих систем оперативного (бойового) управління (військова частина А2724)».

«Цей відомий підрозділ, який було створено з волонтерської ініціативи ще 2015 року, згодом увійшов до складу військ зв’язку та кібербезпеки ЗС України. З роками з маленького підрозділу за підтримки волонтерів, небайдужих громадян та завдяки цільовому застосуванню бюджетних коштів сформувалися досить потужні підрозділи, які мають різний функціонал щодо створення, розвитку, адміністрування і технічної підтримки відеоспостереження, яка успішно функціонує за єдиним замислом, а також аеророзвідки за допомогою БПЛА різних типів, основною родзинкою аеророзвідки є розвиток та підтримка систем бойового управління, від їх створення до бойового застосування», – розповів він.

Рішення щодо скорочення та розформування було прийняте начебто через надмірне навантаження на особовий склад у питаннях забезпечення повсякденної діяльності.

«Особовий склад цієї окремої військової частини має досить велике навантаження в питаннях забезпечення повсякденної діяльності. Мова йде про секретну та стройову частини, служби озброєння і тилу, ведення діловодства, власного фінансового господарства тощо. Зі свого боку все це відволікає від основних бойових завдань», – сказав генерал-майор.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ