В українському підручнику для початкових класів написали, що Київ був заснований у 19 столітті

В українських підручниках для перших класів були виявлені грубі фактологічні помилки. Про це повідомили адміністратори Facebook-спільноти “Типичный Киев”.

Зокрема, в книзі допустили ляп про дату заснування Києва, написавши, що столиця України заснована в 19 столітті, таким чином видавці помилилися на кілька тисяч років.

Крім вище згаданої помилки також “помолодшали” і історичні пам’ятки. Наприклад, Софійський собор і Києво-Печерську лавру теж віднесли до 19 століття.

Зазначимо, що Київ був заснований в V столітті – в 482 році полянським князь Києм, його братами Щеком, Хоривом та сестрою Либіддю. Софійський собор заснований в першій половині XI століття, а Києво-Печерська лавра – в 1051 році.

Автором книги, де знайшли помилки, заявлено доктора педагогічних наук Ольгу Хорошковську. Вона є співробітником Інституту педагогіки і володаркою державних нагород в сфері утворень. Також Хорошковська – лауреат Державної премії України про освіту.

Раніше повідомлялося, що у підручнику, який рекомендувало Міністерство освіти та науки, школярам пропонують тези про те, що білоруси не є слов’янами, а французи і євреї могли прийти на свої землі з української Галичини.

ДЖЕРЕЛОZIK




ІНШІ НОВИНИ