Якість російських дронів у зоні ООС різко знизилася після запровадження санкцій проти РФ, – розвідка

За словами представника ГУР МО України Вадима Скібіцького, якість російських безпілотників після введення проти РФ міжнародних економічних санкцій знизилась, адже раніше комплектуючі до них були іноземними

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони.

Так, за даними воєнної розвідки, Росієя використовує на території України майже всі типи БПЛА, які є на озброєнні в ЗС РФ.

“З формуванням 1-го та 2-го армійських корпусів окупанти створили окремі роти БПЛА у цих корпусах, а потім окремі групи БПЛА в бригадах і полках”, – йдеться в повідомленні.

Педставник воєнної розвідки України також зазначив про різке зниження якості російських безпілотників після введення проти РФ міжнародних економічних санкцій.

За його словами, на БПЛА окупантів, які українські військові збивали в 2014 році, було багато елементів німецького, французького, японського та південнокорейського виробництва.

“Після того, як іноземні комплектуючі вичерпалися, російські виробники намагаються встановлювати на літальні апарати власного виробництва комплектуючі, але їх якість набагато нижча від тієї, яку мають деталі іноземного виробництва. Тому процес подальшого розвитку російської безпілотної авіації загальмувався”, – зауважив Скібіцький.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ