Дослідження: українці опинилися в числі найбідніших європейців

Україна в 2020 році зайняла 92-е місце в світовому рейтингу добробуту. Хоча ми і піднялися на 4 позиції в порівнянні з минулим роком, це найгірший показник серед країн Східної Європи. Про це йдеться в звіті Legatum Institute.

Аналітики аналізували рівень безпеки, особистої свободи, соціального капіталу, інвестиційного середовища, умов життя, системи охорони здоров’я, освіти, стан екології та ін.

Експерти відзначили, що в Україні найгірша ситуація з безпекою, що обумовлено війною на Донбасі. Також Україна має проблеми з інвестиційним середовищем, системою охорони здоров’я і екологією.

У той же час в Україні значно підвищилася толерантність до різних релігійних груп. Високі оцінки Україні дісталися за системи освіти та управління, а також за умови життя.

У загальному рейтингу Україна розмістилася між Киргизстаном і Гаяною (Південна Америка), які на 90 і 91 місцях відповідно, і Сальвадором і Туреччиною (93 і 94 місця відповідно). Росія в рейтингу зайняла 76 місце.

Кращі місця в світовому рейтингу добробуту від Legatum Institute дісталися Данії, Норвегії, Швейцарії, Швеції та Фінляндії. На останньому місці Південний Судан.

Відзначимо, що в 2019 році Україна зайняла 96 місце в світовому рейтингу добробуту з 167 країн. Тоді найвищу оцінку вдалося отримати за сферу освіти і умови життя.





ІНШІ НОВИНИ