В Україні з’явилося ще одне професійне свято

В Україні з’явилося нове свято – День працівника системи фінансового моніторингу. Відзначатися воно буде щорічно 28 листопада.

Президент України Володимир Зеленський в суботу, 28 листопада, підписав указ №  523/2020 про введення в Україні нового професійного свята – Дня працівника системи фінансового моніторингу. Причому це свято відзначатиметься щорічно 28 листопада.

Президент підписав документ, «враховуючи значний внесок працівників системи фінансового моніторингу в утвердження статусу України як надійного партнера міжнародної спільноти у сфері запобігання та протидії легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдженню зброї масового знищення» .

Державний департамент фінансового моніторингу України був створений у складі Міністерства фінансів ще в січні 2002 року, за рекомендацією ФАТФ – Групи розробки фінансових заходів по боротьбі з відмиванням грошей. А вже в 2004 році це українське відомство України було прийнято до складу групи «Егмонт», об’єднання підрозділів фінансової розвідки країн світу, створеного для ефективної боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму на міжнародному рівні.





ІНШІ НОВИНИ