У Раді розповіли, якою може бути школа для 5-річних дітей

У Верховній Раді України обговорюють можливе запровадження навчання для дітей у школах з п’яти років, де перший клас буде своєрідним перехідним періодом. Про це повідомила народна депутатка України від партії “Слуга народу”, членкиня комітету з питань освіти, науки й інновацій Юлія Гришина на телеканалі Obozrevatel TV.

“Це не та школа, про яку ми говоримо. Це буде перший клас, але не такий, де діти сидітимуть за партами, це буде перехідний період між садочком і школою”, – пояснила депутатка.

За словами Гришиної, питання введення навчання з 5-років виникло у зв’язку з можливими проблемами 12-річної школи. Тобто, якщо діти приступають до навчання у 6 років, то закінчать школу у 18, а якщо у 7 років, то у 19.

“Ми дискутуємо, чи є в цьому проблема, й аналізуємо досвід інших країн”, – зауважила Юлія Гришина.

Також депутатка додала, що у країнах Європи діти ідуть у перший клас раніше, ніж українські школярі.

“Але є і досить велика кількість країн, де ухвалено рішення про те, що діти йдуть до школи з 5 років”, – пояснила вона.

Однак, якщо в Україні буде ухвалено рішення щодо п’ятирічних школярів, то для них буде розроблено нову програму навчання, відмінну від тієї, за якою йдуть сучасні першокласники.

“Це однозначно не буде так, що 5-річна дитина одягне шкільну форму, візьме рюкзак і піде до школи”, – запевнила Гришина.

Нагадаємо, нещодавно тимчасовий виконувач обов’язків міністра освіти і науки Сергій Шкарлет заговорив про введення в Україні навчання у школах з 5 років та розповів, яким бачить освітній процес.





ІНШІ НОВИНИ