Карантин у церквах: єпископи України звернулися до влади зі спільним комюніке

Греко-католицькі і римсько-католицькі єпископи в Україні прийняли спільне комюніке з приводу карантинних обмежень в Україні. Про це йдеться на сайті ugcc.ua.

“Зібравшись у Львові-Брюховичах, ми, католицькі єпископи, що виконують своє служіння в Україні, звертаємося до вірних наших Церков і всіх співвітчизників, щоб висловити нашу солідарність і молитовну близькість у ці дні боротьби з пандемією коронавірусної хвороби.

“Ми ще раз звертаємося до влади із вмотивованим проханням, за яким стоїть наш дотеперішній та світовий досвід, а саме – поважати право громадян України вільно здійснювати спільні акти богопочитання в спорудах та приміщеннях релігійного призначення і гарантувати можливість безперервного функціонування цих споруд: при цьому в приміщеннях без стаціонарних сидінь і надворі вводити обмеження не через допустиму кількість осіб, а через вимогу дотримання безпечної фізичної дистанції. Звичайно, усіх інших санітарних приписів карантину слід неухильно дотримуватися”, – йдеться у дописі.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ