Краще туди не їхати: дві області України внесли до списку найбільш небезпечних місць в світі

Донецьку і Луганську області України назвали найнебезпечнішими місцями для подорожей. Дані регіони увійшли до списку найнебезпечніших місць у світі, який складається міжнародною організацією International SOS.

Про це свідчать дані інтерактивної карти Travel Risk Map, де ці області позначені червоним кольором, а рівень небезпеки в них оцінюється як “надзвичайний”.

Статус Донецької і Луганської областей як найнебезпечніших місць для подорожей пов’язаний з бойовими діями, які тривають на окупованій частині цих областей з 2014 року через військову агресію Росії.

Мандрівників попереджають, що в цих областях України мінімальний або відсутній рівень закону і порядку, можуть не функціонувати державні служби і транспортне сполучення, а життю і здоров’ю мандрівників можуть загрожувати напади з боку збройних угруповань.

Решта території України на карті Travel Risk Map забарвлена в жовтий колір, що відповідає середньому рівню ризику.

Також до списку найнебезпечніших для подорожей місць увійшли Сирія, північна частина Іраку, Сектор Гази, Афганістан, деякі регіони Пакистану, Сомалі, Лівію, Ємен, Південний Судан, ЦАР, Малі, схід Конго і північний схід Нігерії.

В той же час найбезпечніше подорожувати в Норвегії, Данії, Фінляндії, Ісландії, а також до Швейцарії, Словенії та Люксембургу.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ