Дієтичне меню та доступ до Wi-Fi: які зміни чекають на школярів після канікул

Від 1 січня в українських школах діятиме новий санітарний регламент. У навчальних закладах заборонять продаж газованих напоїв та снеків.

24 грудня у частини українських школярів розпочалися зимові канікули. Наступного року, коли вони повернуться на навчання, у школах на учнів чекають зміни.

1 січня 2021 року починає діяти новий санітарний регламент, який суттєво вплине на шкільне харчування. Зокрема, забороняється годувати дітей ковбасами, сосиками та рибними консервами. Також у меню має з’явитися дієтичне харчування.

У школах документально дозволили використовувати Wi-Fi, але роутер потрібно розміщати не нижче двох метрів від підлоги. Зміни чекають і на шкільні туалети: вони мають бути з непрозорими дверцятами із замком, а всередині рекомендовані чаші Генуя.

Тепер документально дозволено розміщати парти як завгодно: колом, у квадрати. Також за новими правилами у школі заборонено продавати чіпси, солодощі та газовані напої.  А харчування має бути з мінімальним вмістом солі та цукру.

За дотриманням санітарних норм стежать у Держпродспоживслужбі. Спеціалісти раз на рік приходять з перевіркою. Можуть виїхати і позапланово, якщо надійшла скарга.  Цього року здійснено 22,5 тис. обстежень закладів освіти, і у 35% були встановлені порушення санітарних вимог. За виявлені порушення  – штрафують, а ще  звертаються до місцевої влади, аби допомогли вирішити питання. Так зробили у ситуації з туалетами. Остання перевірка показала, що 230 шкіл не те, що вбиральні у приміщенні не мають, у них взагалі відсутня каналізація.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ