По 120 тис грн за найкраще ЗНО: Зеленський назвав умову отримання стипендії

Президент Володимир Зеленський заявив, що найкращі учасники зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) отримуватимуть щомісяця стипендію в розмірі 10 тис. грн тільки за умови, що вони будуть навчатися в українських закладах вищої освіти. Про це повідомляє Офіс президента.

За словами Зеленського, відповідно до результатів ЗНО буде передбачено 250 стипендій для 10 учнів із кожного регіону України за умови, що дитина обирає та навчається в українському виші.

“Щороку буде визначатися топ-10 найкращих учнів кожної області за результатами ЗНО. Кожен з цих учнів буде отримувати стипендію – 10 тисяч гривень щомісяця. Тобто всього 120 тисяч за рік кожен”, – уточнив президент.

Окрім цього, передбачені премії для переможців всеукраїнських учнівських олімпіад у вигляді разової виплати у розмірі 20 тис. грн кожному та переможцям міжнародних олімпіад – по 100 тис. гривень.

Як зазначив глава держави, щороку виділятимуться президентські гранти для здобуття вищої освіти за кордоном – у вишах США, Великої Британії, Німеччини, Франції, Канади, Японії, Китаю, Південної Кореї тощо.

“Обов’язкова умова: після здобуття диплома – повернення в Україну та робота на державній службі протягом трьох років”, – заважив президент.





ІНШІ НОВИНИ