Військовий парад і святковий концерт: Зеленський анонсував програму відзначення 30-річчя незалежності України

У День Незалежності України поряд з іншими заходами буде проведено парад із залученням військової техніки.

Про це повідомляється на сайті Офісу президента за підсумками наради з представниками уряду щодо напрацювання єдиної концепції святкування 30-річчя незалежності України.

“У день народження України поряд з іншими заходами буде проведено парад із залученням військової техніки. Крім того, ввечері відбудеться святковий концерт”, – йдеться у повідомленні.

Він також додав, що у переддень річниці проведуть саміт “Кримська платформа” із залученням міжнародних партнерів України.

Також до свята кожне міністерство представить особливий, “визначний проєкт у своїй галузі, який сприятиме розвитку України”.

Очікується приїзд лідерів багатьох держав – партнерів та друзів України.

“Цього року в нас особливі річниці як трагічних сторінок нашої історії, так і тих моментів і видатних українців, якими ми пишаємося. Ми по-особливому згадаємо й 80-ту річницю Бабиного Яру, і 35-ті роковини Чорнобильської катастрофи. Але історія України – це не лише трагізм. Я радий, що цього року ми відзначаємо 150-річчя Лесі Українки. Ми гідно нагадаємо про цю видатну особистість світового масштабу. І особливу увагу ми приділимо як 25-річчю Конституції України, так і 30-й річниці незалежності”, – заявив президент.





ІНШІ НОВИНИ