Викладачку вишу відсторонили від виконання штатних обов’язків за жорстку критику мовного закону

Випади в соціальних мережах проти закону про мову закінчилися для викладачки Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова Євгенії Більченко відстороненням від викладання. За словами самої Більченко, звільнити її не зможуть.

Про це повідомляє УП Life. Відзначається, що раніше викладачка називала закон про мову “опухлим лімфовузлом”. Скандал, який в мережах піднявся через її умовиводи, змусив адміністрацію університету від викладання Більченко відсторонити.

“Не звільнили… Не можуть мене звільнити: немає такої статті “за пост у Фейсбуці”. Всі мої 28 навчальні програми – в порядку (так, вам не почулося). Тимчасово відсторонили від викладання. Вчуся в’язати гачком”, – цитує видання Більченко.

Також видання зазначило, що в університеті створили робочу групу для вивчення публічних заяв Більченка в соцмережах та ЗМІ. Перевіривши та ретельно вивчивши контент, яким ділилася викладачка, після робочої групи відбулося засідання Вченої ради університету.

За словами Більченка, на даній раді прийшли до висновку, то приймати конкретні рішення з даного питання не можуть. Викладачку на якийсь час відсторонили від її штатних обов’язків, і її долю тепер вирішуватимуть експерти.

У виданні повідомили, що раніше викладачка назвала себе представницею “російської цивілізації” і підкреслила, що у сфері обслуговування зараз навпаки переходить на російську мову. Її заяви призвели до обурення як у соцмережах, так і в педагогічному колективі та студентських колах.

Більченко на тлі скандалу опублікувала звернення до президента Володимира Зеленського, в якому поскаржилася на інформаційне цькування та утиски. Також наголошується, що поведінка Більченка обговорювалося на російських каналах, а також на каналах з проросійською орієнтацією.

За її словами, керівництво університету погрожувало їй звільненням через політичні погляди. Але потім викладачка заявила, що спілкувалася з ректором університету Віктором Андрущенком, який запевнив, що не збирається її звільняти.

ДЖЕРЕЛОASPI




ІНШІ НОВИНИ