Командувач ВМС розповів про кораблі та безпілотники, які цьогоріч отримає Україна

Військово-морські сили України у 2021 році отримають розвідувальний корабель “Сімферополь”, два десантно-штурмових катери, три патрульних катери типу “Island” та дивізіонний комплект берегового ракетного комплексу РК-360МЦ “Нептун”.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив Командувача ВМС ЗСУ Олексій Неїжпапа.

«У 2021 році передбачається прийняття до складу ВМС середнього розвідувального корабля “Сімферополь”, двох десантно-штурмових катерів та отримання від американської сторони трьох патрульних катерів типу “Island”» – повідомив командувач.

Він нагадав, що 14 грудня 2020 року між Україною й Туреччиною було підписано угоди про передачу технологій та виробництво протичовнових корветів типу “ADA” й ударних безпілотних авіаційних комплексів типу “Bayraktar” в інтересах ВМС ЗСУ. Комплект безпілотного комплексу планується отримати до кінця 2021 року.

Неїжпапа також наголосив, що “Bayraktar” – це не просто безпілотний літальний апарат, це система, яка містить станції управління, комплекси наземного термінала передачі даних, що передбачає інфраструктурну компоненту. Таким чином, Україна отримає не просто безпілотні апарати з озброєнням, а повноцінну систему, яка буде використовуватись для виконання низки надважливих завдань, серед яких – висвітлення надводної обстановки в Азовській і Чорноморській операційних зонах, здійснення вогневого ураження противника, як на морі, так і на суші.

Також до кінця року ВМС отримають дивізіонний комплект берегового ракетного комплексу РК-360МЦ “Нептун”.





ІНШІ НОВИНИ