В Україну йде сезон дощів з мокрим снігом: синоптики розповіли про погоду в березні

Погода в Україні в березні принесе перепади температури повітря, похолодання з “мінусами” будуть чергуватися з потеплінням, при цьому перший місяць весни буде досить щедрим на опади.

Такий прогноз дав заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко в коментарі “Сегодня”.

За його словами, середньомісячна температура в березні очікується близько 0 … +6 градусів.

“Середня кількість опадів складе 26-50 мм, в гірських районах – 40-85 мм. Це 90-100% норми”, – зазначив фахівець.

Так, синоптики впевнені, що серйозних морозів в березні не передбачається, однак нічні мінусові температури все ж будуть.

Як заявив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда, прихід весни – це перехід середньодобової температури в стійкому режимі через 0 градусів у бік підвищення.

“Можна говорити про те, що зима якщо і повернеться, то це будуть дуже короткострокові прояви”, – висловився він і додав, що весна в Україні вже майже стартувала.

Згідно з довгостроковим прогнозом синоптиків Gismeteo, березень в Україні буде переважно “мокрим”, і на початку місяця в багатьох областях почнеться сезон дощів. Нічні морози залишаться в кожному другому регіоні, але в цілому вдень очікується комфортна погода, і період потепління намічається на 4-5 числа, а також у другій половині місяця.

Прогноз погоди в деяких обласних центрах в березні

У Києві в березні температура повітря в денний час в середньому очікується близько +3 … +5 градусів. Дощі і іноді дощі зі снігом пройдуть з 1-го по 12-е число і відновляться з 20-го числа.

У Львові в березні температура повітря в середньому в денний час очікується близько +4 … +7 градусів (4-го числа підніметься до +11). Переважно буде мінлива хмарність, а також дощитиме.

У Харкові в березні температура повітря в середньому становитиме близько +3 … +5 градусів вдень, а нічні “мінуси” триватимуть майже весь місяць. Опадів буде багато: і дощ, і сніг.

У Дніпрі в березні температура повітря в середньому становитиме близько +4 … +7 градусів в денний час. Опади у вигляді дощів і іноді снігу триватимуть всю першу половину місяця.

В Одесі в березні температура повітря прогнозується в середньому в денний час близько +4 … +7 градусів (4 і 5 березня стовпчики термометрів піднімуться до +9 … +11 градусів). Періоди дощів: з 6-го по 12-е і з 20-го по 24-е число.

В Ужгороді в березні температура повітря в середньому буде вдень близько +7 … + 9 градусів. Опади періодично будуть в першій декаді місяця у вигляді дощу і снігу з дощем.

У Луцьку температура повітря в березні в середньому очікується в денний час близько +4 … +7 градусів (4-го числа буде +11 градусів). Місяць видасться дощовим.

У Чернігові температура повітря в середньому становитиме в березні +1 … +2 градусів в денний час. Період дощів іноді з мокрим снігом триватиме всю першу половину місяця, і захопить кілька днів в 20-х числах.

У Черкасах в березні термометри в середньому будуть показувати в денний час близько +2 … +6 градусів, нічні морози будуть нерідкими. Майже вся перша половина місяця буде з дощами і мокрим снігом, плюс під кінець березня опади знову повернуться.





ІНШІ НОВИНИ