Канали Медведчука закриті, але українці все одно активно дивляться російське телебачення, – Ткаченко

Доступ до російського телебачення досить значний, і українці активно його дивляться.
Як передає Цензор.НЕТ із посиланням на “Інтерфакс-Україна”, про це заявив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в ході форуму “Україна 30”.

“Ми знаємо, що навіть якщо закрито інформаційні канали Медведчука, українці активно дивляться, не тільки через соцмережі, російське телебачення. Доступ до нього досить значний”, – сказав Ткаченко.

Також читайте: Зеленський про блокування каналів Медведчука: Працюємо над тим, щоб на YouTube вони отримали довічне блокування. ВIДЕО

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський своїм указом ввів у дію рішення РНБО про санкції проти нардепа ОПЗЖ Тараса Козака і трьох каналів, які фактично належать йому, – “112 Україна”, NewsOne і Zik.

Хоча документ набував чинності з опівночі, провайдери почали вимикати сигнал раніше.

Телеканали медіахолдингу нардепа Козака, що потрапили під санкції РНБО, заявили про політичну розправу з боку президента Зеленського і намір боротися за своє право “мовити для українців, доносити правду до громадян і бути в ефірі”.

Партія “Опозиційна платформа – За життя” на з’їзді ухвалила рішення почати процедуру імпічменту президента Зеленського.

Також народний депутат фракції “Опозиційна платформа – За життя” Тарас Козак подав позов до Верховного Суду України, яким оскаржується рішення РНБО про запровадження проти нього санкцій.

Наприкінці лютого стало відомо, що заблоковані канали “пулу Медведчука” ZIK, Newsone та “112-Україна” створюють новий канал на базі львівського “Першого незалежного”. Колектив “Першого незалежного” виступив проти його продажу. Новий телеканал Медведчука розпочав мовлення 26 лютого, і через годину після початку мовлення його було відключено із супутника. Досі він мовив лише в YouTube.





ІНШІ НОВИНИ