Імена загиблих добровольців можуть з’явитись у «Залі пам’яті»

Міністерство оборони України підтримує ініціативу, щоб в Меморіальному комплексі «Зала пам’яті», яка розташована на території МОУ, поруч з іменами загиблих в боях за Україну героїв регулярних військ і силових структур були також викарбувані імена добровольців.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті Міноборони, у зверненні з нагоди Дня українського добровольця міністра оборони Андрія Тарана.

“Ми підтримуємо ініціативу, щоб Зала Пам’яті на території Міністерства оборони стала храмом збереження пам’яті не тільки про загиблих героїв регулярних військ і силових структур, а й добровольців. Кожен, хто зі зброєю в руках боронив Україну від агресії Російської Федерації, заслуговує на гідну шану та визнання. Імена усіх синів і дочок України, які загинули відстоюючи суверенітет Батьківщини, мусять бути викарбувані в граніті для майбутніх поколінь”, – наголосив він.

Міністр також висловив слова подяки тим добровольцям, які увійшли до складу підрозділів Збройних Сил України та продовжують професійно виконувати бойові завдання із захисту Батьківщини у складі різних підрозділів української армії.

“Держава віддає належне вашим заслугам і знає про вашу постійну готовність стати на захист України. Від щирого серця дякую за сумлінну службу, бажаю миру, здоров’я вам та вашим родинам”, – зазначив він.

Таран підкреслив, що держава має і надалі підтримувати рішучість добровольців захищати Україну.

“Виклики, які зараз постають перед нами, вимагають швидко модернізувати не лише нашу зброю і техніку, але і самі основи захисту Держави. І ми докладаємо усіх зусиль, аби і надалі використовувати унікальний для України добровольчий феномен як додатковий військовий потенціал та нову спроможність посилити нашу обороноздатність, стримати агресора від його підступних планів і дати йому відсіч. Ми знаємо, що у обороні наших рубежів ми завжди можемо заручитися вашою підтримкою”, – наголосив міністр.

День Українського добровольця, який відзначається 14 березня, установлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.





ІНШІ НОВИНИ