Школам рекомендовано подовжити весняні канікули, – МОН

Міністерство освіти та науки радить школам продовжити канікули через підвищення темпів поширення коронавірусу в Україні. Про це повідомляє пресслужба Міносвіти.

«Прошу освітян та батьків із розумінням поставитися до таких заходів. Вони вимушені і мають на меті збереження здоровʼя представників педагогічних колективів, членів родин школярів, особливо тих, хто перебуває в зоні ризику захворювання», – заявив очільник міністерства Сергій Шкарлет.

Зазначається, що таке рішення ухвалено після консультації з Міністром охорони здоров’я та Головним державним санітарним лікарем України. Крім того, у «жовтих» і «помаранчевих» зонах пропонується переводити на дистанційне навчання учнів 5-11 класів закладів загальної середньої освіти, учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти та студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти.

«Передусім ці обмеження варто застосовувати на адміністративно-територіальних одиницях, де перевищено епідемічні пороги захворюваності на грип та ГРВІ, а також там, де фіксується значне зростання кількості випадків коронавірусної хвороби», – зазначив Шкарлет.

Нагадаємо, що в Одесі та Львові з 15 і 16 березня відповідно учні 5-11 класів переходять на дистанційне навчання через ситуацію з коронавірусом. Учні початкових класів продовжують ходити в школи. Станом на 15 березня в «червоній» карантинній зоні Івано-Франківська, Житомирська, Закарпатська і Чернівецька області. На порозі – Тернопільська, Львівська та Одеська області.





ІНШІ НОВИНИ