Суддя перед звільненням із ВРП отримав майже мільйон грн зарплати

Суддя Вищої ради правосуддя Микола Худик отримав 980 053 гривень зарплати перед звільненням. Решта суддів також одержали значні суми. Як повідомляє “Pavlovsky News”, 15 березня у чотирьох членів ВРП закінчилися повноваження й вони разом отримали понад 3 млн грн.

Крім Худика, величезні гроші заробили Андрій Овсієнко – 497 840 грн, Ігор Артеменко – 875 609 грн і Віктор Шапран – 723 635 грн.

Як зазначено, суддя Худик має двох братів, які обіймають високі державні посади в Білорусі та Росії. Так Андрій Худик обіймає пост міністра природних ресурсів Білорусі. А другий брат, Василь, працює начальником Управління внутрішніх справ по Тульській області, РФ.

У своїй декларації Худик зазначив, що він із дружиною володіє будинком, квартирою, двома земельними ділянками та приміщенням під бар у Кам’янці-Подільському й області. І ще п’ять ділянок вони з дружиною орендують. У безкоштовному користуванні в Худика є і квартира на 117 кв. м у Києві.

2020 року суддя купив новий позашляховик Land Cruiser Prado 150. Також він володіє авто ГАЗ М21 1963 випуску. Ще в його родині є три автомобілі марок Volkswagen, Audi та Ford.

У пресслужбі Вищої ради правосуддя такі великі виплати пояснили тим, що судді закінчили роботу у ВРП і до цієї суми входять невикористані відпустки, лікарняні тощо.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ