Весна повернеться до кінця тижня: українські синоптики зробили прогноз

Довгоочікуване весняне тепло цього тижня повернеться в Україну. І хоч початок тижня буде сірим і з опадами, ближче до кінця на українців чекають погожі сонячні дні.

Такий прогноз зробили синоптики Українського гідрометцентру.

У понеділок, 22 березня на заході України ітиме мокрий сніг з дощем. Температура повітря вдень у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській та Волинській областях складе 4-6 градусів вище нуля. Вночі можливі невеликі морози. Тим часом схід і південь цього дня очікує мінлива хмарність і 5-7 градусів тепла.

Ситуація дещо зміниться у вівторок, 23 березня. Опади прийдуть у східні регіони. Сніжитиме, зокрема, у Полтавській, Дніпропетровській, Кіровоградській областях. Температура повітря у всій Україні вдень складатиме в середньому 4-6 градусів вище нуля. Мешканців Чернігівської та Сумської області чекає холодна ніч – 3-5 градусів морозу.

Середа 24 березня буде мінливо хмарною для півночі і заходу країни, але накриє рясними опадами центр і схід. У Одеській, Миколаївській та Херсонській областях ітиме сніг. Вдень повітря прогріється всього до 3-5 градусів тепла.

Натомість четвер 25 березня буде дещо теплішим. Так, у Києві температура повітря вдень складе 7-9 градусів вище нуля. Однак, вночі у столиці можливі невеликі морози до -3 градусів.

Нарешті п’ятниця, 26 березня потішить сонячною погодою чи не всю територію України. Температура повітря дещо зросте. Хмарно весь день буде хіба у Криму. Тут удень очікують 5-7 градусів вище нуля. Вночі буде легенький мороз.





ІНШІ НОВИНИ