Зарплати, корупція й тарифи: Українці назвали ТОП-10 найбільш актуальних проблем держави

Нині українських громадян найбільше турбують низькі зарплати та пенсії (37%), корупція (34%), а також високі комунальні тарифи (33%)

Про це свідчать результати всеукраїнського соціологічного дослідження Українського інституту майбутнього (УІМ) “Соціально-політичні настрої українців, ІІ-хвиля”, передає Depo.ua.

Також до ТОП-проблем можна віднести війну на Донбасі (31%).

Уточнюється, що, порівняно з попередньою хвилею дослідження, ці виклики зберігають за собою чільні місця.

Єдиною відмінністю є деяке зменшення частки тих, хто згадує про високі тарифи. Однак ця проблема залишається однією з головних для опитаних.

В цілому розподіл відповідей по всім проблемам залишається майже ідентичним до результатів минулого опитування. Кожен четвертий актуальними проблемами називає проблеми пов’язані з економікою: зростання цін на основні види товарів (25%), а також безробіття (24%).

Пандемію коронавірусу актуальною для країни проблемою називає лише кожен п’ятий респондент (20%).

Зарплати, корупція й тарифи: Українці назвали ТОП-10 найбільш актуальних проблем держави.

Крім того, згадують українці про падіння виробництва, високі податки,трудову міграцію, відсутність підтримки малого та середнього бізнесу, зростання рівня злочинності, недоступність та високу вартість якісної освіти, а також вплив на Україну з боку США, ЄС та інших країн.

Найбільш актуальні проблеми держави

Цікаво, що чоловіки частіше за жінок називають такі проблеми як корупція (39%) та непрофесіоналізм влади (19%).

Водночас жінки більше згадують про низькі зарплати, пенсії (40%) та високі комунальні тарифи (37%).

Старше покоління удвічі частіше за молодь згадує проблему тарифів (38%), а також більше робить акцент на таких проблемах як низькі зарплати, пенсії (44%), зростання цін (26%) та низьку якість та високу вартість медичних послуг, ліків (21%).

Молоді ж люди, натомість, частіше згадують про корупцію (36%).

Проблема високих комунальних тарифів є менш актуальною на Заході (27%), аніж в інших частинах країни, що можна пояснити більшою часткою сільського населення.

Питання війни на Донбасі очікувано найчастіше (40%) називають у Донецькій та Луганській областях – підконтрольних районах, а порівняно рідше – на Півдні (25%).





ІНШІ НОВИНИ