Організатори виступу Моргенштерна у Києві не планують скасовувати концерт і найняли юриста

Адвокат російського репера в Україні вимагає пояснень – на яких підставах Моргенштерну заборонили в’їзд в Україну.

Потрапляння Моргенштерна до “чорного списку” українського Мінкульту для організаторів концерту росіського репера не є підставою для скасування його виступу, повідомляється у сюжеті ТСН.

Виступи Моргенштерна у Києві та інших українських містах досі рекламують на величезних білбордах. Так само квитки на концерт досі є у продажу. По телефону директор Kontramarka.ua Олександр Порядченко повідомив журналістам, що підставою для скасування виступів Моргенштерна в Україні може стати юридичне обґрунтування заборони в’їзду репера.

“Поки не буде офіційного підтвердження, бридичного обґгрунтування цього питання – концерт буде діючим і квитки будуть діючі”, – сказав він.

Також стало відомо, що організатори українського туру для російського репера найняли в Україні адвоката, який вже звернувся до СБУ, Мінкульту та РНБО по роз’яснення. Каже, Моргенштерна внесли до списку безпідставно, адже у Криму він не був і політичних поглядів не озвучував.

“Забороняють в’їзд на підставі абсолютно картонних історій, вигаданих. Алішер хоче спочатку добитися справедливості, а потім розглядати питання проведення концертної діяльності на території України, якщо це буде можливо“, – зазначив адвокат Євген Пронін.

Востаннє Моргенштерн був в Україні півтора роки тому з концертом в Одесі, який завершився скандалом. Репер вийшов на сцену, попри оголошену жалобу за загиблими в одеському коледжі, та й ще коментував, чому так вчинив: “Я вважаю, що траур — це просто йо**на показуха“.

Зазначимо, раніше Моргенштерн на своїй Інстаграм-сторінці розповідав, що не прилетить в Україну – бо боїться.

Наразі у “чорному списку” Мінкульту перебуває 181 російський артист. Концерти деяких з них в Україні вже також скасовували, проте гроші за квитки людям повертали місяцями.

“Просто повернення квитків – складна бюрократична процедура. Організатор – одна юридична особа, хто приймає платежі за квитки – інша, це все бухгалтерська історія“, – пояснив адвокат Пронін.

Нагадаємо, нещодавно у Києві помітили російського репера Басту (справжнє ім’я Василь Вакуленко). Він прибув в Україну попри те, що раніше неодноразовов висловлювався на підтримку окупації Кримського півострова, а також відвідував його через територію РФ. Приїзд репера у Київ переріс у скандал.





ІНШІ НОВИНИ