Для українських школярів презентували нове шкільне меню, – Госпродспоживслужба

Ряд відомств презентували розроблене в рамках реформування системи шкільного харчування меню з обмеженою кількістю солі і цукру, жирів рослинного і тваринного походження, соків, зменшеним споживанням хліба і картоплі, збільшеним споживанням молока і кисломолочних продуктів, м’яса, риби, круп і бобових.

Про це повідомляє Державна служба з питань безпеки продуктів харчування і захисту споживачів.

Як повідомляється, реформуванням системи шкільного харчування і її створенням займалася робоча група в складі представників Міносвіти, МОЗ та Мінекономіки, Госпродспоживслужби, Антимонопольного комітету, дієтологів і зовнішніх експертів.

Уточнюється, що нове меню буде введено в школах з 1 вересня.

Меню зі зниженим споживанням хліба і врегульованою калорійністю страв містить 160 рецептів, серед яких – традиційні українські страви (банош, шпундра, вертута, полтавський борщ, товчанка), популярні страви світової кухні (пастуший пиріг, сінабон з корицею, чилі кон карне, лобіо), а також безглютенові позиції (банановий бісквіт, плюшка, печиво горіхове, млинці). Крім цього, система харчування розширює вибір застосовуваних каш: крім рисової, гречаної і вівсяної, в меню додані булгур, пшоняна крупа, сочевиця і кускус.





ІНШІ НОВИНИ