Випускний-2021: як будуть проходити шкільні свята на карантині

Випускні вечори в Україні та способи їх проведення будуть залежати від захворюваності на коронавірус, так само як і доля останнього дзвоника буде вирішуватися кожним регіоном окремо. Які плани у самих випускників, їх батьків та навчальних закладів – читайте у нашій статті.

Через пандемію коронавірусу масштабних святкувань закінчення навчального року не буде. Всі випускні вечори повинні будуть пройти з дотриманням рекомендацій, розроблених і розісланих Міністерством освіти і науки України. Незважаючи на це, дорослі і діти в основному не можуть домовитися про те, як провести один з найважливіших днів у житті.

“Тільки в межах одного класу і без глядачів. Стороннім взагалі заборонено перебувати в навчальних закладах”, – уточнив директор департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації Олександр Лончак.

Усі регіони повинні враховувати ситуацію із захворюваністю COVID-19 і не допустити великого скупчення людей, підкреслило МОН. Деякі школи Львівської та Вінницької області збираються влаштувати останній дзвоник у дворі виключно для учнів випускних класів. Тоді як директор ЗОШ II-III ступенів №31 Вінниці Ольга Іванець вважає, що потрібно відмовитися від будь-якого святкування, поки місто не перейде в “зелену” зону карантину.

Батьки випускників не можуть прийти до спільної думки. Деякі вважають, що останній дзвінок і випускний повинні запам’ятатися дітям на все життя і їх не можна скасовувати. Інші впевнені, що не можна наражати на небезпеку життя і збиратися великими компаніями. Більш того, самі діти можуть стати переносниками інфекції і заразити своїх старших родичів, тому відзначити можна і в колі сім’ї.

“Я пропонувала іншим батькам і дітям весело провести час з рідними і згадати, як пройшло навчання в школі. Але після випуску зі школи вони зможуть ще не раз зустрітися”, – вважає мати одеського 11-класника Людмила Рябоконь.

Деякі батьки пропонують організувати дітям екскурсії Україною в літню пору, коли захворюваність на коронавірусну інфекцію піде на спад.

Самі школярі в більшості мріють про веселе свято в колі друзів, про випускні сукні та костюми в урочистій обстановці. Меншість впевнена, що замість оренди залу в приміщенні і покупки нарядів краще поїхати на кілька днів в Карпати чи просто зібратися на природі. Але і в цьому випускники не можуть дійти згоди. Наприклад, учениця 11-го класу Волочиської ЗОШ I-III ст. №5 Ольга Бойцова мріяла провести останній дзвінок в красивому платті з букетом квітів.

“А зараз взагалі не хочу навіть випуску, тому що це буде якесь збіговисько на дворі під палючим сонцем, сісти ніде буде, переодягатися також. Одним словом, жах”, – сказала випускниця.





ІНШІ НОВИНИ