“Чоловік із характером Че Гевари”: Помер вінницький письменник Юрій Боярунець

Пішов з життя вінницький письменник Юрій Боярунець. Про це повідомив голова Вінницької обласної організації Національної спілки письменників України Вадим Вітковський.

“Пішов у далеку дорогу український письменник Юрій Боярунець, чоловік із характером Че Гевари”, – написав Вітковський на своїй ФБ-сторінці.

Народився письменник у 1953 році в Шепетівці на Хмельниччині, виріс і проживав у селі Скоморошки Оратівської громади. Закінчив Харківський авіаційний інститут, деякий час працював за фахом – інженером на Жулянському машинобудівному заводі, потім повернувся в рідні Скоморошки і працював техніком на місцевом у цукрозаводі. З 1987 року кілька років працював в оратівській районній газеті, потім два роки – головним інспектором Вінницького управління у справах захисту прав споживачів. Активіст Народного Руху України від часу його утворення до виборення Україною незалежності, делегат других зборів НРУ. Внаслідок нещасного випадку Боярунець став інвалідом першої групи.

Вірші почав писати ще зі шкільного віку, пізніше в його доробку з’явилися й прозові твори. Вийшли друком три його прозові книги і шість поетичних збірок. Крім того, Юрій Боярунець публікувався у багатьох газетах, журнналах і альманахах.





ІНШІ НОВИНИ