Президентські рейтинги: За кого проголосували б українці на виборах

Якби президентські вибори відбулися найближчої неділі, то найбільшу підтримку серед громадян отримав би чинний глава держави Володимир Зеленський.

Про це свідчать дані опитування, проведеного Українським інститутом майбутнього (УІМ) та “Нью Імідж Маркетинг Груп” на базі додатку “Lemur”, передає Depo.ua.

Серед тих, хто взяв би участь у виборах і визначився з кандидатурою, 33% проголосували б за Зеленського. 12% українців проголосували б за лідера “Європейської Солідарності” Петра Порошенка, стільки ж людей підтримали б співголову проросійської фракції “Опозиційна платформа – За життя”, а також лідерку “Батьківщини” Юлію Тимошенко. Також підтримку українців отримав би й очільник партії “Сила і Честь” Ігор Смешко 7%.

Лідер ОПЗЖ Віктор Медведчук, який нині перебуває під домашнім арештом через звинувачення у держзраді, має підтримку серед громадян 4%. Спікера парламенту Дмитра Разумкова, якого вважають суперником Зеленського на наступних виборах президента, підтримали б також лише 4% громадян, які б точно пішли голосувати.

Зазначимо, що на початку травня результати опитування Центру Разумкова показали, що якби Зеленський та Порошенко вийшли у другий тур, то 32% голосів всіх опитаних або 60,5% голосів тих, хто візьме участь у виборах і визначився, відійшли б чинному президенту, а Порошенко отримав би 20% і 39,5% відповідно.





ІНШІ НОВИНИ