УПЦ МП ображається, що науковці вважають її «провідником» пропаганди Кремля в Україні

Російська православна церква в Україні образилась, що науковці називають її «провідником кремлівської пропаганди». Тепер священники вимагають від європейських організацій виправити «ярлик», що висить на них, інформує ресурс Духовний фронт.

Про це йдеться в заяві до європейських інстанцій, що опублікована на офіційному сайті РПЦвУ.

Зокрема Московський патріархат обурює те, що в публікаціях і дослідженнях Національного інституту стратегічних досліджень, створеного за рішенням президента України і відповідального за науковий супровід діяльності президента України, Національної ради безпеки і оборони України, ПЦУ іменується «символом духовної незалежності України», а РПЦвУ − «провідником кремлівської пропаганди і механізмом деструкції національної єдності України».

У РПЦвУ незадоволені, що Православна Церква України може звершувати богослужіння в соборі Святої Софії Київської.

Також РПЦвУ зазначає, що прийнятий парламентом України закон № 2662-VIII, який встановив обов’язок для всіх релігійних організацій УПЦ змінити свою історичну назву, включивши до неї відомості про приналежність до держави, яка визнана в Україні державою-агресором, є яскравим прикладом дискримінації, обмеження свободи віросповідання, а також способом примусу вірян УПЦ до відмови від своєї канонічної та історичної ідентичності.





ІНШІ НОВИНИ