В Криму продовжуються зливи: затопило Ялту, введено режим НС

У ніч на 18 червня внаслідок потужної зливи затопило Велику Ялту, в місті затоплені пішохідні переходи. Про це повідомляє “Крим.Реалії”.

“Підтоплює господарську зону “Крименерго”. Якщо зараз затоплять, то залишимося без світла. Все нормально з лікарнями. Проходять ЄДІ, а такі є частини міста, де не проїхати. Вулиця Блюхера повністю перекрита, тому що річка вийшла з берегів і перекрила дороги. На Пушкіна вода тече як річкою. Дощ йтиме весь день”, – розповіла голова окупаційної адміністрації Ялти Яніна Павленко.

За її словами, створено мобільні бригади, які з мішків із піском створюватимуть споруди, щоб відводити воду від багатоквартирних будинків.

Також Павленко повідомила, що станом на 8 годину ранку 18 червня в місті затоплені пішохідні переходи з Московської на Київську вулицю.

“У Гаспрі вранці сталося підтоплення трансформаторної підстанції. Робота йде в штатному режимі, вода відведена. У Форосі через відключення електрики в санаторії зупинилася помпова станція. Водоканал зупинив водопостачання селища. У Ялті в районі вулиці Ломоносова річка вийшла з берегів. У зв’язку з цим на Кірова, 134 є загроза підтоплення житлових будинків”, – додала Павленко.

Раніше гауляйтер окупованого Криму Сергій Аксьонов підписав указ про оголошення в Криму режиму надзвичайної ситуації.

Нагадаємо, що через сильні зливи виявилися підтопленими насосні підстанції в Керчі і залишилися без централізованого водопостачання Кіровський і Ленінський райони міста. У зв’язку з цим повідомляється про організацію підвезення води жителям цих районів міста.

Раніше повідомлялося, що в Криму до полудня 17 червня кримські рятувальники нарахували 292 будинки, які опинилися затопленими через рясні опади.

В Гідрометцентрі Криму зазначили, що в східних районах півострова випало майже дві місячні норми опадів у ніч на четвер.

Тим часом у окупованому Сімферополі на 18 червня передають зливи з градом та поривами вітру до 25 м/c.





ІНШІ НОВИНИ