ОПЗЖ вимагає притягнути до відповідальності депутата Семінського за дискримінацію громадян України російської національності

Опозиційна платформа – За життя, яка оскаржить закон про корінні народи в Конституційному Суді, вимагає притягнути до відповідальності депутата фракції “Слуга народу” Олега Семінського за дискримінацію громадян України російської національності.

Про це сказано в заяві партії на її офіційному сайті.

На думку депутатів платформи, Зе-влада свідомо проводить злочинну та повністю антиконституційну політику етнічної дискримінації росіян. І прийнятий парламентом за ініціативою президента Зеленського закон про корінні народи є її невід’ємною частиною. Це відкрито підтвердив народний депутат з фракції «слуг народу» Олег Семінський.

“Він (Семінський, – ред.) заявив, що після прийняття закону про корінні народи українські громадяни, які є етнічними росіянами, будуть позбавлені можливості у повній мірі володіти всіма правами людини й основоположними свободами, передбаченими нормами міжнародного права та закріпленими Конституцією і законами України” , – сказано в заяві.

У зв’язку з чим Опозиційна платформа – За життя вважає людиноненависницькі заяви народного депутата Олега Семінського публічним викриттям справжніх цілей нинішньої влади. “Від дискримінації прав росіян та представників інших національних громад Зе-влада відкрито перейшла до будівництва режиму апартеїду в Україні. Закликаємо представників усього цивілізованого міжнародного співтовариства виступити із засудженням цих злочинних намірів.

Від української влади ми вимагаємо відмови від проведеної політики та негайної реакції на заяви члена президентської фракції «слуг народу» Олега Семінського, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу. Порушення кримінальної справи за ст. 161 КК України відносно О. Семінського. А також ветування прийнятого закону про корінні народи”, – заявили в ОПЗЖ.

Депутат Верховної Ради України від фракції “Слуга народу” Олег Семінський публічно схвалив дискримінаційні норми, що закладені в законі “Про корінні народи України”, який 2 липня, був прийнятий парламентом 325 голосами.

Раніше Президент України Володимир Зеленський запропонував Раді визначити поняття “корінного народу” та законодавчо закріпити, що такими в Україні є кримські татари, караїми та кримчаки.





ІНШІ НОВИНИ