В Україну йде нова хвиля спеки і злив

Синоптики прогнозують прихід нової хвилі спеки в Україну, коли стовпчики термометрів підніматимуться до +34 градусів.

Про це розповіла синоптик Українського гідрометцентру Олександра Хала.

“Циклон зараз вже розміщується над південно-східною частиною України, прямо над Азовським морем. Саме цей циклон є причиною інтенсивних дощів, які протягом кількох діб спостерігаються на півдні і південному сході країни”, – пояснила синоптик.

За її словами, саме він відповідає за потужні зливи в Одеській та Київській областях. “За минулу добу в окремих районах Одеської області випало до 72 міліметрів опадів – це сильні дощі”, – нагадала Хала.

“На Київщині 4 липня ми теж спостерігали вплив цього циклону, але ми були на його околиці. У нас спостерігалися грози, нестійка погода”, – додала вона.

Втім, вже з середи, 7 липня, в Київській області встановиться “стабільна і суха погода”, пообіцяла синоптик. Щодо погоди для країни в цілому, вона повідомила наступне: “До кінця цього тижня цей циклон вже покине територію нашої країни. З середи він почне вмирати”.

“Його витіснить антициклон, який поширить свій вплив. Відповідно, вже в кінці цього тижня по всій території країни встановиться суха і більш спекотна погода”, – розповіла вона. За прогнозами синоптика, “опади по всім областям припиняться вже орієнтовно з середи”.

Однак слід очікувати нову хвилю спеки. “Спека до кінця цього тижня посилиться до 28-32 градусів, на півдні та сході місцями до 34 градусів”.

Хала повідомила про поточний рівень температури води в Чорному, Азовському морях та в Дніпрі. Виходячи з цих показників, вода придатна для купання навіть в ситуації, коли над країною панує циклон. Втім, найбільш холодною морська вода виявилася поблизу Одеси.





ІНШІ НОВИНИ