У Києво-Печерській лаврі заявили про загрозу руйнування лабіринтів печер

У Києво-Печерській лаврі УПЦ (МП) заявили про аварійну ситуацію в лабіринтах ближніх печер і звернулися до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням допомогти запобігти руйнуванням

Про це повідомляє у Facebook центр інформації УПЦ (МП).

“Останнім часом збільшився рівень зволоженості грунтів. У разі невжиття термінових заходів існує загроза руйнування лабіринтів печер, що може привести до непоправних втрат і людських жертв”, – повідомили в УПЦ (МП).

Митрополит УПЦ (МП) Павло написав листа прем’єр-міністру Денису Шмигаль, попросивши розглянути можливість виділити з держбюджету кошти для протиаварійних робіт у печерах, які є об’єктом всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

У лаврі зазначають, що багаторічна амортизація і незадовільний стан підземних інженерних комунікацій, а також весняне сніготанення призводять до насичення водоносного горизонту над печерами і підтоплення печерного комплексу.

За даними представників закладу, моніторинг стану лабіринтів Ближніх печер показав, що рівень зволоженості ґрунтів, де розташований пам’ятник, збільшився.

Митрополит УПЦ (МП) Павло додав, що за результатами комісій ТЕБ та НС ситуація на цих ділянках печер визначена як надзвичайна регіонального масштабу.

Зазначені ділянки задіяні в паломницькому маршруті.





ІНШІ НОВИНИ